Kādiem medikamentiem vasarā jāatrodas tavā zāļu skapītī

Katrs gadalaiks nāk ar saviem nosacījumiem - ne tikai laika apstākļu ziņā, bet arī attiecībā uz veselību. Vasara ir aktīvs dabas baudīšanas laiks, kā arī ceļojumu laiks - gan tālāku, gan tuvāku. Lai nepadarītu savu atpūtu nepatīkamu, noteikti jābūt līdzi arī medikamentu minimumam. Kam tad jāatrodas tavā zāļu skapītī vasaras sezonā? 

Nekad nevar paredzēt, kas var atgadīties ceļojumā, tāpēc nodrošinies ar medikamentu minimumu.  Foto iesūtīja portāla lasītāja Maija Leikarte.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nekad nevar paredzēt, kas var atgadīties ceļojumā, tāpēc nodrošinies ar medikamentu minimumu. Foto iesūtīja portāla lasītāja Maija Leikarte.

1.Brūču dezinficēšanai.

Ja gadās nelieli ādas savainojumi, griezuma, plēsuma, nobrāzuma vai jebkuru citu brūci vispirms jādezinficē. Noderēs ūdeņraža pārskābe, briljantzaļā šķīdums vai cits universiāls dezinficējošs līdzeklis.

2. Pārsēji brūcēm.

Dažādas brūces var dabūt jebkur, kaut vai nokrītot vai iegriežot ar nazi pirkstā. Aptieciņā noteikti jābūt marles saitei, arī elastīgajai saitei un, protams, plāksteriem - ūdensnecaurlaidīgie brūci pasargās no mitruma un netīrumiem, bet baktericīdie noderēs, piemēram, ja uzberzta tulzna. Ir arī īpaši plāksteri jutīgai ādai.

3.Pret paaugstinātu ķermeņa temperatūru.

Aptiekā var iegādāties temperatūru mazinošus medikamentus. Neaizmirsti parūpēties, lai līdzi ir tādi, kurus drīkst lietot gan bērni, gan pieaugušie.

4.Pret iesnām.

Pilošs deguns var radīt ļoti lielu diskomfortu, tādēļ ieliec savā ceļojuma aptieciņā kādu no pretiesnu līdzekļiem. galvenais, lai tas būtu saudzīgs deguna ādai un gļotādai.

5.Pret sāpēm.

Reklāma
Reklāma

Ceļā var piemeklēt dažādas sāpes, piemēram, galvassāpes, vēdera, muguras vai kakla sāpes, tāpēc iegādājies atbilstošus medikamentus. Nodrošinies arī ar krēmu jev ziedi pret sastiepumiem un iekaisumiem.

6.Pret kuņģa un zarnu trakta traucējumiem.

Ceļojuma aptieciņā sarūpē līdzekļus caurejas gadījumie, pret aizcietējumiem, sliktu dūšu, vēdera uzpūšanos, gremošanas uzlabošanai.

7.Pret alerģiju.

Nav iespējams paredzēt, kādas alerģijas ceļā var piemeklēt (izsitumi pēc insektu kodieniem, reakcija uz putekļiem, putekšņiem utt.), tāpēc svarīgi nodrošināties ar kādu no atnihistamīna preperātiem. Odus efektīvi atgaiņā augu valsts ēteriskās eļļas, piemēram, krustnagliņu eļļa.

8.Pret saules apdegumiem.

Noderēs krēmi un losjoni pirms un pēc sauļošanās.