Nezini, ko darīt ar alerģiju? Izmanto iespēju un pajautā alergologam!

Vai zināji, ka alerģija nesākas uzreiz, kad nonāk saskarsmē ar vielu, kuru Jūsu organisms nepanes? Alerģija ir imūnsistēmas vēstījums Jums, ka tai nav bijis pa spēkam pretoties apkārtējam spiedienam. Pat ja reakcija nāk pilnīgi negaidot, tā ir zīme, ka Jūs esat bijis pakļauts vienai vai vairākām alerģiju izraisošām vielām. 

Jo vairāk cenšamies ievērot higiēnu, mazgājoties vairākas reizes dienā, un izvairīties no visiem netīrumiem un baktērijām, jo lielāku kaitējumu nodarām sev un savi ādai.

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Jo vairāk cenšamies ievērot higiēnu, mazgājoties vairākas reizes dienā, un izvairīties no visiem netīrumiem un baktērijām, jo lielāku kaitējumu nodarām sev un savi ādai.

Viens no biežākajiem alerģijas iemesliem nav vien dabiskās izcelsmes kairinātāji – ikdienu rūpniecība mums piedāvā tūkstošiem produktu, kas var kairināt ādu vai izraisīt alerģiju. Tirgū esošās ķimikālijas, tādas kā smaržvielas, krāsvielas un konservanti, kas ir daudzu sadzīvē bieži lietojamo līdzekļu sastāvā, kaitē ādas aizsargbarjerai, izmaina tās sastāvu un līdz ar to samazina ādas aizsargbarjeras funkciju. Jo vairāk cenšamies ievērot higiēnu, mazgājoties vairākas reizes dienā, un izvairīties no visiem netīrumiem un baktērijām, jo lielāku kaitējumu nodarām sev un savi ādai. Nomazgājot to, ko nevajag nomazgāt, mēs tikai radām ieejas vārtus baktērijām, vīrusiem un alergēniem. 

 

Cilvēki pie ārsta visbiežāk dodas tad, kad jau izmēģināti vairāki tautas līdzekļi vai kādi bezrecepšu medikamenti pret alerģiju. Cik ilgi drīkst ārstēties pašu spēkiem? Kad vairs nedrīkst gaidīt un ir nepieciešams lūgt speciālista padomu?

 

Reklāma
Reklāma

Neutral sadarbībā ar Bērnu klīniskās univeritātes slimnīcas alergoloģi, pulmonoloģi un bērnu ārsti Ievu Cīruli aicina izmantot iespēju un uzdot sev aktuālos jautājumus par alerģiju mājas lapā www.neutral.lv sadaļā alergologa padomi. Atbildes uz jautājumiem tiks sniegtas divu darba dienu laikā.

 

„Neutral" ir maiga produktu līnija, kas paredzēta tam, lai samazinātu alerģijas rašanās risku. Šie produkti nesatur ne krāsvielas, ne aromatizētājus un parabēnus. Visi produkti tiek izgatavoti no rūpīgi atlasītiem komponentiem, lai tiktu samazināts jutīguma un alerģijas risks. "Neutral" produkti ir apzīmēti ar zaļā gulbja zīmi, oficiālo Skandināvijas ekoloģisko produktu zīmi, un tos ir atzinušas Dānijas un Latvijas Astmas un alerģijas biedrības.