Vai atsūcot iesnas, nevar rasties epilepsija?

Mazulim 11 mēneši un radušās iesnas. Mamma tās atsūc ar speciālu ierīci, bet nobažījusies par to, vai iesnu atsūkšanas laikā bērnam nevar rasties epilepsija.

Iesnas jāārstē, kad tās kļūst par apgrūtinājumu, iesaka daktere. Foto iesūtījusi portāla lietotāja Ieva Vincovska. Attēla modeļiem nav saistības ar raksta saturu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iesnas jāārstē, kad tās kļūst par apgrūtinājumu, iesaka daktere. Foto iesūtījusi portāla lietotāja Ieva Vincovska. Attēla modeļiem nav saistības ar raksta saturu.

 

"Mūsu mazajam ir 11 mēneši un mums ir uzradušās iesnas. Lai mazajam būtu vieglāk elpot, tās atsūcam ar Rinomer. Reizēm iesnas ir caurspīdīgas, reizēm zaļas. Bijām pie LORA, dakteris teica, ka maziem deguntiņu nav jāaiztiek un, ka arī jāpilina nekas neesot. Vai tiešām iesnas nav jāārstē un jāļauj organismam pašam tikt galā? Esmu dzirdējusi, ka neārstējot iesnas, tās sastruto un var pat radīt aklumu?!

Otra lieta tāda, ka mazajam ļoti nepatīk, kad atsūc tās iesnas, histērijā kliedz un raud. Vai šādi nevar bērnam nodarīt ko ļaunu? Tad, kad atsūcu, tad viņš ievelk elpu, tādējādi neļaujot izvilkt tās iesniņas. Vai tādi nevar rasties epilepsija?," pēc padoma vaicā kāda māmiņa.

 

Reklāma
Reklāma

Konsultē interniste Evita Goraja:

"Atbildot mammai konkrētajā jautājumā par iesnām - tās jāārstē, kad tas kļūst par apgrūtinājumu. Sākumā ar viegli sāļu ūdeni, piemēram, Humer, bet vēlāk jālieto tos medikamentus, kurus nozīmē ārsts, kurš seko bērniņa veselībai. Potams, ka strutainās iesnas ir jāarstē. Citādi iespējamas dažādas komplikācijas.

Savukārt, runājot par iesnu atsūkšanu, - ja tas ir kas līdzīgs Rhinomeram, tad neko sliktu nodarīt nevar. Bet pirms to darīt, vispareizāk būtu konsultēties ar ārstējošo ārstu (vai LOR speciālistu). Epilepsija tā rasties nevar, jo epilepsijai ir citi cēloņi."