Kā izvairīties no sviedru smaciņas karstajās dienās?

Svīšana ir pilnīgi normāls fizioloģisks process, kas piemīt visiem cilvēkiem. Tomēr pastiprināta svīšana nereti var būt ļoti traucējoša - tā cilvēkam var likt justies ļoti neērti un pat traucēt apkārtējiem.

Veldzēšanās ūdenī ir viens no veidiem, kā mazināt svīšanu, taču tas nav efektīvākais paņēmiens.

FOTO: Shutterstock.com

Veldzēšanās ūdenī ir viens no veidiem, kā mazināt svīšanu, taču tas nav efektīvākais paņēmiens.

Farmaceite Marina Žemanova stāsta, ka svīšana regulē cilvēka temperatūras attiecību pret āra temperatūru ne tikai karstā laikā, bet arī nervozitātes un uztraukuma gadījumā, līdz ar to no šī procesa atbrīvoties nav nepieciešamības, tomēr sviedru aromātu gan iespējams samazināt līdz minimumam. Sviedrus galvenokārt veido ūdens, kura sastāvā atrodams arī nātrijs, sāls un mazā devā arī kālijs. Lai gan sviedriem nepiemīt smarža, nepatīkamais aromāts veidojas, tiem saskaroties ar mikrobiem, kas atrodas uz ādas. Jāņem vērā, ka pastāv arī faktori, kas šo aromātu pastiprina, piemēram, ēdiens (asi, trekni ēdieni, gaļa, sīpoli, ķiploki u.c.), pārāk ciešs apģērbs, netīrs apģērbs, nepareiza vai nepietiekama higiēna, medikamenti, hormonu svārstības un stress.

Sviedrus galvenokārt veido ūdens, kura sastāvā atrodams arī nātrijs, sāls un mazā devā arī kālijs.

Reklāma
Reklāma

Tāpēc efektīvākai svīšanas mazināšanai iesākumā būtu jāapdomā, vai svīšanas pamatā nevarētu būt kāds no iepriekš nosauktajiem faktoriem. Ja neviens no šiem faktoriem neatbilst, jāpārdomā sava pretsviedru līdekļa izvēle. Pastiprinātas svīšanas situācijā visbūtiskākais ir ievērot atbilstošu higiēnu, mazgājoties dušā katru rītu un vakaru. Rūpīgi būtu jāmazgā arī paduses. Viens no tautas līdzekļiem cīņā ar nepatikamo svīšanu ir regulāra kontrastduša visam ķermenim.