Jaunākās paaudzes locītavu atjaunojošs līdzeklis – "Glucosamine formula Activ"

Problēmas ar locītavām ir pazīstamas vairumam cilvēku. Cieš gan jaunākie, gan vecākie. Visbiežāk iemesls ir locītavu nolietojums. Visur, kur ir berzes daļas, laika gaitā rodas nolietojums. Automašīnām problemātiskās daļas var tikt mainītas, cilvēkam gan tādu rezerves daļu nav. Locītava sāk strādāt nepareizi, rodas sāpes un kustību ierobežojumi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Osteoartrīts – visbiežākā locītavu slimība
No tās cieš ne mazāk kā 20% no pasaules iedzīvotājiem. Slimība parasti liek par sevi manīt 40 gadu vecumā. Visbiežāk sievietēm tiek skarts celis un vīriešiem – gūža. Ārsti atzīst, ka katru gadu slimnieku skaits ar osteoartrītu palielinās divreiz. Visbiežāk procesā iesaistās gan lielās locītavas (ceļa, gūžas), gan mazās (plaukstas locītavas), tad mugurkaula skriemeļi. Tas ir galvenais iemesls pazeminātas dzīves kvalitātei un invaliditātei pacientiem ar osteoartrītu. Ja tiek skarta ceļa locītava, sāpes rodas staigājot (īpaši, kāpjot pa kāpnēm), sāpes lokalizējas locītavas priekšā, pastiprinās locīšanas laikā. Ja tiek skarta gūžas locītavas, no sākuma sāpes nav lokalizētas gūžas apvidū, bet gan ceļa locītavās, cirkšņos, sēžamvietā, pastiprinās staigājot un izzūd atpūtas laikā. Sāpes var rasties nelielas izmaiņas dēļ un ir saistītas ar muskuļu spazmām. Pakāpeniski palielinās iekšējās un ārējās rotācijas un vispārējas mobilitātes ierobežošana locītavās. 30 - 50% no pacientiem rodas pietūkums, locītavas „palielināšanās”, locītavas nestabilitāte.
Problēmas ar locītavām var būt saistītas arī ar vielmaiņas traucējumiem, traucējumiem endokrīnā sistēmā (cukura diabēta vai vairogdziedzera slimība), kā rezultātā pavājinās muskuļu tonuss un locītavu kontrole. Par iemeslu var kļūt arī liekais svars, nepietiekams estrogēnu daudzums pēcmenopauzes vecuma sievietēm, ķirurģiskās manipulācijas uz locītavām. Cits iemesls ir traumas, varbūt pat senas, bet kuras galu galā ir jūtamas: skrimšļu slānis kļūst plānāks, un mazāk elastīgs, tāpēc pat parasta normāla slodze var turpināt skrimšļa iznīcināšanu.

Ko darīt?
Ir svarīgi apturēt deģenerācijas procesus, jo tas skar vispārējo organisma veselību, cilvēka pašsajūtu un dzīves kvalitāti. Neārstētos gadījumos var būt pilnīga locītavu, skrimšļu un skriemeļu mobilitātes pazušana, un vienīgais atrisinājums būs aizstāt ar mākslīgu protēzi. Balstoties uz Latvijas iedzīvotāja ikdienas paradumiem un aktīvo dzīvesveidu, farmācijas kompānija SolePharm sadarbībā ar ārstiem, farmaceitiem un zinātniskajiem institūtiem, ir izstrādājusi jaunākās paaudzes locītavu atjaunojošu līdzekli – Glucosamine formula Activ.
Glucosamine formula Activ ir Latvijā ražots, dabīgas izcelsmes produkts. Tas palīdz nodrošināt locītavu audus un skrimšļus ar uzturvielām, atjauno to struktūru, sekmē jaunu skrimšļaudu veidošanos un tādejādi labvēlīgi ietekmē locītavu izturību un funkcijas. Šis produkts satur glikozamīnu, hondroitīnu un mežrozīšu ekstraktu.

 

SKATIES VIDEO!

http://www.youtube.com/watch?v=jIpeq5ZBoSY

Glikozamīns nepieciešams locītavu skrimšļu atjaunošanas procesiem, tas tieši vai netieši piedalās locītavu virsmu, cīpslu, saišu, sinoviālā šķidruma veidošanā. Glikozamīns atvieglo kalcija deponēšanos kaulaudos. Kavē locītavu deģeneratīvo procesu attīstību, atjauno to funkcijas, mazinot locītavu sāpes. Stimulē proteoglikānu un hialuronskābes sintēzi, kas nepieciešams locītavu skrimšļa veidošanai un kolagēna sintēzei, palielina locītavu kapsulas caurlaidību, atjauno sinoviālās membrānas un locītavu skrimšļu šūnu fermentatīvos procesus.

Reklāma
Reklāma


Hondroitīns palīdz uzturēt skrimšļa elastību un izturību, kā arī uzlabo kalcija un fosfora vielmaiņu locītavās, kavē locītavu sairšanas procesus un veicina to atjaunošanos. Tas ir skrimšļu audu reģenerācijas stimulators. Hondroitīns ietilpst sinoviālā šķidruma sastāvā, palielina to viskozitāti. Tas stiprina saistaudu struktūras – skrimšļus, cīpslas, saites, spēj saglabāt ūdeni skrimšļa slānī ūdens dobumu veidā, radot amortizāciju un mazinot triecienus, tādējādi paaugstina saistaudu stiprumu (mehānisko izturību) un uzlabo locītavu kustīgumu.

 

Mežrozīšu ekstraktam piemīt iekaisumu mazinoša, šūnu membrānu stabilizējoša un antioksidatīva iedarbība. Palīdz uzlabot locītavu elastību un ir noderīgs osteoartrīta slimniekiem. Mazina locītavu sāpes, Veicina kolagēna un skrimšļaudu veidošanos, kas ir svarīgākie veselu locītavu komponenti. Ir pieradīts, ka mežrozītes palielina glikozamīna un hondroitīna uzsūkšanas spēju.

Ieskaties: www.glucoactiv-info.com