Turpmāk sievietēm krūšu protēzes nodrošinās bez maksas

13.martā valdība vienojās, ka turpmāk sievietēm krūts protēzes piešķirs bez maksas - to paredz valdībā pieņemtie grozījumi „Tehnisko palīglīdzekļu noteikumos”. Līdz šim krūšu protēzes par valsts budžeta līdzekļiem varēja saņemt tikai trūcīgas personas.

Līdz šim tukšumu krūts vietā sievietes aizpildīja, pašas šujot protēzes, jo valsts tās apmaksāja tikai trūcīgajiem. Foto no www.dzivibaskoks.lv uzņemtā video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Līdz šim tukšumu krūts vietā sievietes aizpildīja, pašas šujot protēzes, jo valsts tās apmaksāja tikai trūcīgajiem. Foto no www.dzivibaskoks.lv uzņemtā video.

Tāpat cilvēki ar prognozējamu invaliditāti turpmāk tehniskos palīglīdzekļus varēs saņemt steidzamā kārtā, ja tas būs paredzēts individuālajā sociālās rehabilitācijas plānā. Atgādinām, ka 2011. gada 1. janvārī ir stājies spēkā Invaliditātes likums, kas paredz iespēju noteikt prognozējamu invaliditāti, savlaicīgi sniedzot cilvēkam iespēju saņemt nepieciešamos pakalpojumus un atjaunot darbspējas.

Vienlaikus precizēta tehnisko palīglīdzekļu saņemšana steidzamības kārtībā, nosakot atsevišķus ierobežojumus. Iedzīvotāji, kuri mācās izglītības iestādē vai ir nodarbināti, tehnisko palīglīdzekli steidzamības kārtā varēs saņemt tad, ja tas būs nepieciešams saistībā ar izglītības ieguvi vai nodarbinātību.

Tāpat steidzamības kārtā palīglīdzekļus varēs saņemt grūtnieces, nomainot iepriekš saņemto tehnisko palīglīdzekli, ja grūtniecības rezultātā mainījušies viņu antropometriskie rādītāji. Savukārt sportisti tehniskos palīglīdzekļus dalībai sacensībās saņems pēc iepriekšējas saskaņošanas ar tehnisko palīglīdzekļu nodrošinātāju.


Izmaiņas veiktas, lai uzlabotu Nacionālā rehabilitācijas centra „Vaivari”, Latvijas Neredzīgo biedrības un Latvijas Nedzirdīgo savienības sniegto pakalpojumu kvalitāti. Grozījumi novērsīs atsevišķus šķēršļus tehnisko palīglīdzekļu saņemšanai un paplašinās noteikumu regulējumu tehnisko palīglīdzekļu iegādei, izmantojot līdzmaksājumu. Tādējādi samazināsies rindas pēc tiem.

 

Reklāma
Reklāma

IZLASI ARĪ: Vai tu zini, kāds izskatās krūts vēzis?

Ieskaties: www.dzivibaskoks.lv