Vai bērnu no saslimšanas var pasargāt ar vitamīnu palīdzību?

Kā katru gadu, klāt vīrusu laiks. Tāpēc aktuāls ir jautājums, kā pasargāt no saslimšanām ne tikai sevi, bet arī bērnus, kuri mēdz būt īpaši uzņēmīgi pret dažādiem vīrusiem.

Vecākiem jāpiedomā pie tā, lai bērns ikdienā ne tikai sēdētu istabā pie datora vai televizora, bet dotos pastaigās svaigā gaisā vai apmeklētu kādas fizisko aktivitāšu nodarbības.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vecākiem jāpiedomā pie tā, lai bērns ikdienā ne tikai sēdētu istabā pie datora vai televizora, bet dotos pastaigās svaigā gaisā vai apmeklētu kādas fizisko aktivitāšu nodarbības.

Veselīgs dzīvesveids – pamats visam
Nenoliedzami, lai bērns būtu vesels, par to jādomā ne tikai rudenī, bet visa gada garumā. Vecākiem jāpiedomā pie tā, lai bērns ikdienā ne tikai sēdētu istabā pie datora vai televizora, bet dotos pastaigās svaigā gaisā vai apmeklētu kādas fizisko aktivitāšu nodarbības, piemēram, peldēšanu, futbolu vai deju nodarbības. Tāpat ir svarīgi atcerēties par regulāru telpu vēdināšanu un neaizmirst, cik svarīgs ikvienam no mums ir regulārs un pietiekams miegs. Un pats galvenais – vecākiem jārūpējas, lai bērns ik dienas saņemtu pilnvērtīgu uzturu. Bērna ēdienkartē jābūt gan augļiem un dārzeņiem, gan putrām un gaļai, arī piena produktiem un zivīm. Diemžēl ikdienas steiga un ierobežotais laiks dažkārt liedz veidot ideālo ēdienkarti, kā rezultātā bērna ēdienkarte nav tik pilnvērtīga kā tai vajadzētu būt, tāpēc jāmeklē alternatīvas. Viena no šādām alternatīvām var būt aptiekās nopērkamie, tieši bērniem paredzētie multivitamīnu un minerālvielu kompleksi.

Atliek vien uzsvērt, ka bērniem ikdienā ir ļoti nepieciešami vitamīni, minerālvielas un mikroelementi, kas nodrošina pareizu organisma attīstību.

Reklāma
Reklāma

Kāpēc vitamīni ir svarīgi?
Pirmajos dzīves gados daudzas organisma sistēmas vēl nav pilnīgi nobriedušas, tāpēc bērniem vitamīni un mikroelementi ir vairāk vajadzīgi nekā pieaugušajiem. Gadās, ka bērni bieži neēd konkrētus produktus, mēdz būt periodi, kad bērns ēd mazāk, izlaiž ēdienreizes, līdz ar to, tās kļūst neregulāras, mēdz būt arī ,ka bērns ir tā sauktais „mazēdājs”. Līdz ar to, ka ar uzturu ikdienā netiek pilnvērtīgi uzņemti visi nepieciešamie vitamīni, novājinās imūnsistēma. Tas savukārt izraisa bērna nogurumu, viņš nevēlas mācīties, rodas grūtības koncentrēties, var būt gan dzīvesprieka zudums, vispārējs nogurums un nepietiekamas koncentrēšanās spējas, gan pastiprināts kustīgums jeb hiperaktivitāte un biežas infekcijas slimības. Rezultātā saslimt šādos apstākļos ir vienkāršāk.
Atliek vien uzsvērt, ka bērniem ikdienā ir ļoti nepieciešami vitamīni, minerālvielas un mikroelementi, kas nodrošina pareizu organisma attīstību. Lai arī pārsvarā organismam vitamīni būtu jāuzņem ar sabalansētu uzturu, nepieciešamības gadījumā, ārsti iesaka lietot papildus vitamīnus un minerālvielas. Svarīgi atcerēties, ka katram bērna vecumposmam ir paredzēti konkrēti produkti. Ir bērnu vitamīnu kompleksi, kas domāti mazuļiem jau no 3 mēnešu vecuma, ir vitamīni no viena gada vecuma, bērniem sākot no 3 gadiem, atsevišķi vitamīni skolas vecuma bērniem, pusaudžiem. Lai zinātu, kādus vitamīnus un minerālvielu kompleksu vislabāk izvēlēties, jāņem vērā bērna vecumus un vajadzības. Vitamīni ir nopērkami ar dažādām garšām un dažādās formās, vismazākajiem tie būs sīrupa veidā, savukārt vecākiem bērniem ir plašāks izvēles klāsts - tabletes, sīrups, kapsulas vai šķīstošie vitamīni. Taču svarīga ir nevis forma, bet sastāvs, lai mazais saņemtu visas nepieciešamās minerālvielas un vitamīnus. Jebkurā gadījumā – ja tiek izdarīta izvēle iegādāties bērniem kādus papildus lietojamus vitamīnus, noteikti jākonsultējas ar ārstu par nepieciešamajām devām.

Māmiņ, vai esi pārliecināta, ka Tavs bērns saņem visus nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas?
Lai arī sabiedrībā pastāv uzskats, ka vitamīni tiek uzņemti ar visu, kas atrodams dārzā, speciālisti stāsta, kas tas īsti neatbilst patiesībai, jo mūsu platuma grādos augošie augi nespēj nodrošināt visas augošam organismam nepieciešamās vielas, tādēļ dažādus vitamīnus un uztura bagātinātājus var un vajag lietot visa gada garumā, nevis tikai pavasarī vai rudenī, kad ārā plosās vīrusi un citas slimības. „Walmark” ir radījis palīgu vecākiem – multivitamīnu un multiminerālvielu līniju bērniem Marsieši®.

Marsieši® Imunactiv ir multivitamīnu un multiminerālvielu komplekss īpaši izveidots bērniem. Katra tablete optimālā daudzumā satur svarīgus vitamīnus, minerālvielas un unikālo Imunactiv kompleksu (beta glukāns, bioflavonoīdi, vitamīns C, cinks), kas dabiskā veidā palīdz stiprināt bērna imūnsistēmu, veicina vitalitāti un vispārējo labsajūtu.
Ražotājs ir veicis pētījumu, kā rezultātā tika secināts, ka, lietojot multivitamīnus Marsieši® Imunactiv divu gadu garumā, bērniem vecumā no 3 līdz 12 gadiem ievērojami samazinājās izslimoto slimību skaits, to ilgums un individuālie slimības izpausmes simptomi.

Marsieši® īpaši rekomendēti:
* Ilgstošai lietošanai, kā ikdienas uztura bagātinātājs, nepilnvērtīga un nesabalansēta uztura riska mazināšanai (gadījumā, ja noteikti produkti netiek lietoti uzturā).
* Lietošanai laika periodos ar paaugstinātu infekcijas risku (galvenokārt ziemā un pavasarī), jo Marsieši sastāvā esošās vielas dabīgi stimulē imūnsistēmas darbību.
* Slimības laikā un atveseļošanās periodā.

Vairāk par Marsieši® līnijas produktiem un veikto pētījumu lasi: www.marsiesi.lv