Vai Tavs bērns aug un attīstās pareizi?

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca sadarbībā ar sabiedrisko attiecību kompāniju Divi gani atklāj jaunu interneta resursu esAugu.lv. esAugu.lv radīts, lai vairotu bērnu vecāku zināšanas par vienu no svarīgākajiem bērna attīstības rādītājiem – augšanas procesu. Šis ir pirmais interneta resurss Latvijā par bērnu augšanas problēmām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

esAugu.lv iniciatore BKUS Bērnu slimību klīnikas virsārste, endokrinoloģe Iveta Dzīvīte-Krišāne: „Ikdienā risinot bērnu augšanas problēmas, esmu secinājusi, ka nepieciešams vairot gan bērnu vecāku, gan arī ģimenes ārstu zināšanas par bērna augšanas procesa norisēm un iespējām augšanas problēmas risināt.  Kā daudzām saslimšanām, arī augšanas traucējumiem, svarīgākā ir agrīna problēmas diagnostika. Jo agrāk problēma atklāta, jo sekmīgāk ar to var cīnīties. Ar esAugu.lv starpniecību lapas apmeklētājiem būs iespēja uzdot jautājumus par sava bērna attīstības gaitu augsti kvalificētiem profesionāļiem  augšanas traucējumu risināšanā – Bērnu slimnīcas endokrinologiem.”
    
esAugu.lv ir pieejama gan vispārēja informācija par  bērna attīstību – par to, kas ietekmē augšanas procesu un kas jāievēro, lai bērns augtu atbilstoši vecumam, gan arī praktiski padomi, kā pareizi mērīt bērna augumu un svaru, cik bieži mērījumi jāveic u.c.

esAugu.lv antropometriskais jeb augšanas kalkulators ļaus pārliecināties par bērna attīstības  gaitu noteiktā vecumā, salīdzinot bērna auguma proporcijas ar vienaudžu vidējiem augšanas rādītājiem. Augšanas kalkulators izstrādāts, balstoties uz Džannas Krūmiņas, Ineses Kokares un Enoka Biķa grāmatu Latvijas Bērnu fiziskās attīstības novērtēšana, tātad bērna augums un svars tiks izvērtēts,  balstoties uz vidējiem Latvijā dzīvojošu bērnu auguma rādītājiem noteiktā vecumā.

Atbilstoši aprēķina rezultātam, kalkulators sniegs arī rekomendācijas, kā rīkoties viena vai otra rezultāta gadījumā. Svarīgi ievērot, ka agrīni noteiktus augšanas traucējumus var sekmīgi novērst!


Ja mājas lapas apmeklētājiem radīsies jautājumi, kas saistīti ar bērna augšanas procesu vai antropometriskā kalkulatora aprēķina rezultātiem, uz tiem atbildēs Bērnu klīniskās universitātes bērnu endokrinoloģijas speciālisti, tai skaitā esAugu.lv iniciatore, BKUS Bērnu slimību klīnikas virsārste, endokrinoloģe Iveta Dzīvīte-Krišāne.

esAugu.lv nav tikai informatīva bāze bērnu vecākiem; tajā pieejama sadaļa arī veselības aprūpes profesionāļiem. Profesionāļu sadaļā tiks apkopoti jaunākie pētījumi par augšanas traucējumiem un to ārstēšanas iespējām, kā arī sniegta praktiska informācija ģimenes ārstiem sadarbībai ar bērnu endokrinologiem.
 

 

Reklāma
Reklāma

Ieskaties: esAugu.lv