Vai pēc slimošanas vajadzīgs atbrīvojums no sporta stundām?

Saaukstēšanās, bronhīts, vēdera vīruss un citas tā sauktās ikdienišķās saslimšanas paģēr, ka bērns kādu laiku neapmeklē izglītības iestādi un ievēro miera režīmu, lai ātrāk atveseļotos. Un tad, kad ārsta zīme kabatā, viņš uz pilnu klapi atsāk savas ikdienas gaitas, it kā nemaz nebūtu slimojis. “Vai tas nav par traku? Varbūt pirmajā nedēļā tomēr vajag atbrīvojumu no sporta stundām?” jautā “Mammamuntetiem.lv” lasītāja.
Sports palīdz atjaunoties organismam pēc slimošanas un atgūt spēkus.

FOTO: Shutterstock.com

Sports palīdz atjaunoties organismam pēc slimošanas un atgūt spēkus.

Satrauktā mamma raksta, ka viņas otrklasnieks nepilnas divas nedēļas dzīvojis mājās un ārstējies no bronhīta, bet jau pirmajā dienā pēc atgriešanās skolā bijusi sporta stunda, turklāt tā notikusi ārā. “Tā kā ārsta izziņā nebija minēts, ka bērns ir atbrīvots no fiziskajām aktivitātēm, viņam vajadzēja iet ārā un sportot kopā ar pārējiem. Manuprāt, tas nav pareizi, jo spēki jau neatgriežas uzreiz un imunitāte atkopjas pamazām,” uzskata lasītāja.

Viņas bažas kliedē Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Bērnu slimību klīnikas virsārste Alla Silova. 

Pēc vieglām saslimšanām, kas ārstētas ambulatori jeb mājās ģimenes ārsta uzraudzībā, var apmeklēt sporta nodarbības. 

Reklāma
Reklāma

“Par to, vai nepieciešams atbrīvojums, lemj ģimenes ārsts, katru gadījumu izvērtējot individuāli,” stāsta speciāliste, piebilstot, ka sports stiprina veselību un organismu kopumā: "Šūnām un audiem tiek piegādāts papildu skābeklis, tādējādi tie ātrāk spēj atjaunoties un veikt savas funkcijas.” 

Saistītie raksti