Kartupeļu biezeņzupa ar burkāniem un selerijām

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kartupeļus nelielā ūdens daudzumā vāra mīkstus, samīca. Sīpolus apcep sviestā un eļļā, līdz tie kļūst gaiši zeltaini. Pievieno burkānus, selerijas un turpina cept vēl 2 minūtes, uzraugot, lai dārzeņi nekļūtu pārāk mīksti. Apceptos dārzeņus pievieno kartupeļu biezenim. Masu karsē uz lēnas uguns, pakāpeniski pievienojot Parmas sieru, pienu un buljonu. Maisot karsē vēl pāris minūtes, līdz zupa ieguvusi vienmērīgu konsistenci un taukvielas vairs nepeld virspusē. Pievieno pēc garšas sāli. Zupa šķīvī atdziestot kļūs biezāka, tāpēc, ja nepieciešams, pievieno vēl pienu un buljonu. No uguns noņemtā zupā iemaisa pētersīļus. Pasniedz iepriekš sasildītos šķīvjos. Kā piedevu galdā liek Parmas sieru un grauzdētu maizi. Ieteikumi Pēc šis biezeņzupas ieteicams pasniegt jebkuru gaļas (arī putnu) ēdienu. Jāizvairās no ēdieniem, kuriem pievienots piens, krējums vai asā tomātu mērce.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sasmalcināti pētersīļi - 2.ēd. karotes
  • Nomizoti, gabalos sagriezti kartupeļi - 700.gr
  • Sviests - 2.ēd. karotes
  • Sasmalcināti sīpoli - 3.ēd. karotes
  • Sviests vai augu eļļa - 3.ēd. karotes
  • Sasmalcināti burkāni - 3.ēd. karotes
  • Sasmalcinātas selerijas - 3.ēd. karotes
  • Piens - 1.glāze
  • Mājās gatavots vērša gaļas buljons vai buljona koncentrāts - 1.glāze
  • Sāls