Sīpolu zupa ar siera vāciņu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavošanas laiks apm 1 st.

4 personām

Sīpolus nomizo un sagriež plānās sloksnītēs (var virtuves kombainā). Sīpolus liek katliņā sakarsētās taukvielās, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno gaļas buljonu un zupu vāra 15 - 20 minūtes. Ja vajadzīgs, pievieno sāli un piparus. Maizi sagriež centimetru biezās šķēlēs. Šķēlītes liek uz plāts un no abām pusēm apcep cepeškrāsns vidējā daļā 150 grādos. Kad maizītes ir skaisti zeltainas, tās izņem no krāsns. Temperatūru paaugstina līdz 250 - 275 grādiem. Maizi sagriež kubiņos. Sakarsē podiņus vai krāsnij piemērotus zupas šķīvjus. Piepilda ar zupu. Pārkaisa ar maizes kubiņiem. Pāri liek biezu siera kārtu. Podiņus liek krāsnī un ārā ņem tad, kad siers izkusis un ieguvis skaistu krāsu. Zupu pasniedz nekavējoties.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sīpoli - 1.kg
  • Sviests vai margarīns - 250.g
  • gaļas buljons (3 kubiņi+ūdens) - 1 1/3.l
  • Sāls, pipari.pēc vajadzības
  • baltmaizes kukulītis - 1/2.gab
  • rupji sarīvēts stiprs siers (čederas, latvijas, parmas) - 1/2.gab