Kartupeļu un skābētu gurķu zupa

FOTO: Inese Stuģe

Gaļu sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām 1,5 cm biezās šķēlēs. Tās ar gaļas āmuru izdauza, liek uz pannas sakarsētos taukos un apcep. Pēc tam gaļu liek katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai gaļa būtu apsegta, pieliek salmiņos sagrieztus sīpolus, burkānus, pētersīļus, selerijas un sautē, līdz gaļa gandrīz mīksta. Tad pielej atlikušo ūdeni, pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus, sāli, piparus un vāra.

Skābētus gurķus nomizo, sagriež gareniski uz pusēm, izņem sēklas, sagriež gabaliņos, liek zupā vārīšanas beigās un izkarsē.

Pirms pasniegšanas vārītās gaļas šķēles sagriež mazos gabaliņos, zupai pievieno sasmalcinātus lokus vai pētersīļu zaļumus un skābu krējumu.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Liellopu gaļa bez kauliem - 150.g
  • Ūdens - 800.g
  • Tauki - 20.g
  • Burkāni - 30.g
  • Sīpoli - 20.g
  • Pētersīļu un seleriju saknes - 20.g
  • Kartupeļi - 400.g
  • Skābēti gurķi - 50.g
  • Sāls
  • Pipari
  • Skābs krējums
  • Garšaugu zaļumi