Tītars alū

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Drogheria & Alimentari garšvielas

Svaigu tītara filejiņu vai gaļiņu no citas tītara vietiņas sagriežam palielos gabaliņos. Sīpolus sagriežam apļos. Gaļu un sīpolus kārtām liek traukā (stikla vai keramikas). Atsevišķi sajauc alu, medu,citrona sulu, sāli un cukuru (pēc garšas, lai jūt,ka alum klāt ir citroniņš, medutiņš un sāls ar cukuru). Sagatavoto šķidrumu pārlej gaļai un mazliet ar kulaciņiem piestampā. Uzliek kādu slogu un noliek uz pāris stundām vēsumā.
Tad ņem, iepriekš izmērcētus ūdenī, garos koka irbuļus, un sasprauž cieši gaļu, pa starpām liekot arī marinētos sīpolu aplīšus. Cep uz restītēm kādas 15 min., apgrozot.
Pasniedz ar svaigiem lapu salātiņiem un pašceptām rauga mīklas bulciņām.
Lai labi garšo!

 

Iesūtījusi: Baiba Aleksejeva,  konkursa Marinējumu receptes dārza svētkiem dalībniece

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Medus - 3.ēd.karotes
  • Lieli sīpoli - 4.gb.
  • Tumšais alus - 1.pudele
  • Tītara gaļa, fileja - 2.kg
  • Citrona sula - 2.gb.
  • Sāls, cukurs