Ceptas teļa aknas itāļu gaumē

FOTO: Shutterstock.com

 

Pannā sakarsē eļļu un sviestu. Aknas sagriež plānās šķēlītēs, apviļā rīvmaizē un, kad sviests pannā uzputojis, liek cepties. Aknām jābūt ārpusē brūnām un kraukšķīgām, iekšpusē - maigi sārtām. Izceptas aknas nosusina papīra dvielī, apkaisa ar pipariem un sāli. Pasniedz, kūpoši karstas, garnē ar citrona šķēlītēm.

Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Citrona šķēlītes
  • Augu eļļa .pēc vajadzības
  • Sviests - 2.ēd. kar.
  • Teļa aknas - 700.gr
  • Rīvmaize - 3/4.glāzes
  • Sāls un pipari.pēc garšas