Samoilova gatavotā Pasta Carbonara Šmēdiņu ģimenei

Vislabākās mājas ballītes agri vai vēlu noslēdzas virtuvē, un vispatīkamākās atmiņas raisa kopīga ēdiena gatavošana ar ģimeni un draugiem. Tāpēc arī tad, kad draugi nāk ciemos, ir laiks maltītei, kas atsauc atmiņā kopā piedzīvoto!
Pasta Carbonara ēdienu repertuārā ienākusi Aleksandra itāļu trenera ietekmē: gan tāpēc, ka ātri un viegli pagatavojama, gan arī uzturvērtības dēļ – tajā ir daudz olbaltumvielu, kas palīdz muskuļiem atjaunoties pēc lielas fiziskas slodzes.

FOTO: Publicitātes foto

Pasta Carbonara ēdienu repertuārā ienākusi Aleksandra itāļu trenera ietekmē: gan tāpēc, ka ātri un viegli pagatavojama, gan arī uzturvērtības dēļ – tajā ir daudz olbaltumvielu, kas palīdz muskuļiem atjaunoties pēc lielas fiziskas slodzes.

Pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs devās pie Rimi Gardēža Lienes Zemītes, lai gatavotu Pasta Carbonara, kas neskaitāmas reizes tapusi duetā ar Jāni Šmēdiņu.

 

Mājās Aleksandrs ir grila šefpavārs, bet visu pārējo gatavo sieva, kura, pēc sportista domām, to dara fantastiski labi. 

Viņa mīļākie ēdieni ir vistas šašliks ar saldajiem kartupeļiem, cukīni un kukurūzu, bet olimpisko spēļu vai lielu turnīru laikā Aleksandra iecienītās maltītes ir musli ar grieķu jogurtu brokastīs, lazanja pusdienās un vidēji izcepts steiks ar sparģeļiem vakariņās.

 

Tomēr ir vēl kāds ēdiens, kas Aleksandram Samoilovam ir īpašs. Tā ir Pasta Carbonara, kas ēdienu repertuārā ienākusi Aleksandra itāļu trenera ietekmē: gan tāpēc, ka ātri un viegli pagatavojama, gan arī uzturvērtības dēļ – tajā ir daudz olbaltumvielu, kas palīdz muskuļiem atjaunoties pēc lielas fiziskas slodzes. Bet pats galvenais – leģendārais pludmales volejbola duets Samoilovs/Šmēdiņš pēc treniņiem to neskaitāmi daudz reižu gatavojuši kopā, tāpēc šis ēdiens saistās ar daudzām atmiņām.

 

 

Un, protams, tad, kad ciemos pie Aleksandra Samoilova nāk Jānis Šmēdiņš ar sievu Elīnu, ir laiks Pasta Carbonara! 


Personu skaits: 3

Izmaksas uz vienu personu: ~ 2 eiro

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas:

  • 400 g pilngraudu makaronu Rimi GreatLife Spaghetti
  • 1/3 tējk. sāls
  • 200 g Rimi Smart bekona
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 3 olas Rimi Smart
  • 1/4 tējk. sāls
  • 100 g sarīvēta cietā siera Rimi
  • 1 ēdamk. sasmalcināta timiāna
  • 1/4 tējk. maltu piparu.

 

 

Pagatavošana

  1. Uzvāra ūdeni ar sāli, liek tajā makaronus un vāra, līdz tie gatavi.
  2. Kamēr makaroni vārās, sasmalcina bekonu, ķiploka daiviņas un timiānu. Uzkarsē pannā nedaudz olīveļļas un apcep bekonu, lai tas ir kraukšķīgs.
  3. Sakuļ olu dzeltenumus, pievieno sāli un piparus, kā arī trešo daļu rīvēta cietā siera.
  4. Kad pasta gatava, nokāš ūdeni, taču nedaudz pastas ūdens ielej bļodā. To lēnām pievieno olu dzeltenumiem un sakul, lai veidojas šķidra krējuma konsistence. 
  5. Pievieno pastai kraukšķīgo bekonu un olu dzeltenumus, samaisa un nekavējoties pasniedz, pārkaisot ar rīvētu cieto sieru un svaigu timiānu.

 

 

Noskaties arī video un uzzini, kā maltīte tapa!

Saistītie raksti