Baklažānu un gaļas šķēles ar jogurtu

Vasarīgs ēdiens, kas vienlīdz labi garšo gan silts, gan auksts. Un baklažānu var aizstāt arī ar kabaci, bet raugi to nepārcelt, tam jābūt vēl nedaudz kraukšķīgam.

FOTO: Publicitātes foto

Sastāvdaļas

  • 600 g baklažānu
  • 400 g liellopa filejas sāls
  • 1 citrona sula
  • olīveļļa
  • 3 lielas ķiploka daiviņas
  • 400 g jogurta
  • 200 g svaigu gurķu
  • 1 liels sīpols
  • 1 tējk. romiešu ķimeņu
  • 1/2 tējk. malta kardamona
     

 

Pagatavošana 30 MIN 4 PORCIJAS

Sagriez baklažānus šķēlītēs, pārkaisi ar sāli un atstāj vismaz uz 10 minūtēm. Pēc tam noskalo zem auksta ūdens strūklas, nosusini, apslaki ar citrona sulu un atstāj vēl uz 10 minūtēm. Tad pārkaisi ar pipariem. Ja vajag, uzber vēl sāli un cep sakarsētā eļļā.

 

Reklāma
Reklāma

Fileju sagriez šķēlītēs, mazliet izdauzi ar gaļas āmuriņu un ierīvē ar saspaidītu ķiploka daiviņu. Cep sakarsētā eļļā un gatavu pārkaisi ar sāli un pipariem.


Jogurtu ielej bļodiņā. Gurķus, sīpolu un atlikušās ķiploku daiviņas nomizo. Gurķus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, sīpolu smalki sakapā, ķiplokus izspied caur spiedi un visu iemaisi jogurtā. Pievieno romiešu ķimenes, kardamonu un sāli, ja vajag.


Kārto uz šķīvja baklažānu un gaļas šķēlītes, bagātīgi pārlej ar jogurta mērci.
 

No žurnāla “100 labi padomi”