Vistas gulašzupa

No dārzeņiem – paprikas, tomātiem, sīpoliem, kartupeļiem – un vistas kājiņām, ar izvēlētā asuma paprikas pulveri var uzvārīt sātīgu un sildošu gulaša zupu.
Vistas gulašzupa

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • 125 g plānu bekona šķēļu
  • 1,5 l vistas buljona
  • 6 vistas kājas
  • 4 lieli daivās sagriezti tomāti
  • 4 lieli lielos gabalos sagriezti kartupeļi
  • 2 paprikas pākstis, strēmelēs sagrieztu
  • 1 liels sīpols, sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, sīki kapātas
  • 1 tējk. paprikas pulvera
  • ½ tējk. ķimeņu
  • 2 ēdk. sasmalcinātu pētersīļu
  • sāls, melno piparu graudi
     

 

Pagatavošana (60 min 5 porcijas) 

 

Reklāma
Reklāma

Bekona šķēlītes sagriez strēmelēs un apcep katlā, tad izņem un noliec malā.

 

  1. Tajos pašos taukos apcep sīpolu un ķiploku, tad pievieno paprikas strēmeles, un turpini 2-3 minūtes apcepšanu. Beigās pārkaisi un iemaisi paprikas pulveri.
  2. Pievieno tomātus, vistu kājas, piparu graudus un visu pārlej ar buljonu. Vāri, līdz gaļa gandrīz mīksta.
  3. Pievieno kartupeļus un pabeidz vārīt zupu. Pievieno sāli. Pasniedzot zupu, pārkaisi sasmalcinātus pētersīļus.
     

No portāla Jauns.lv

Saistītie raksti