Gaļas bumbiņu sacepums maigā mērcē

Tākā rudens mums šogad ir atgriezies kā asu izjūtu cienītājs, maiga un baudāma maltīte šoreiz ir precīzi laikā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja arī laiciņš gadās silts, tad vēl var paspēt izbaudīt vakariņas dabā.

Sastāvdaļas:

  1. 1kg maltas cūkgaļas
  2. neliels kabacis
  3. pāris daiviņas ķiploka
  4. šķipsna muskatrieksta
  5. pētersīļu zaļumi
  6. milti panēšanai
  7. siers pārkaisīšanai
  8. eļļa cepšanai
  9. sāls,pipari

Saldā krējuma mērcei:

  1. ēdamkarote miltu
  2. 300-400g buljona
  3. 200ml saldā krējuma
  4. sviests
  5. sāls pēc garšas

 

Pagatavošana:

  • Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus,ķiploku, smalki sagrieztus pētersīļu zaļumus, muskatriekstu.
  • Uz vidējas (ne sakņu) rīves sarīvē nomizotu, no sēklām attīrītu kabaci un pievieno maltajai gaļai.
  • Gaļas masu sastrādā. Lai tā būtu sulīgāka, pievieno nedaudz aukstu ūdeni un sastrādā masu.
  • Veido nelielas kotletītes,panē miltos un apcep no abām pusēm.
  • Gatavo mērci: Izkausētā sviestā apcep miltus, pievieno buljonu un sāli, beigās - arī saldo krējumu. Mērcei jābūt saldā krējuma biezumā.
  • To lej cepamtraukā, virsū kārto apceptās kotletītes, kā arī nedaudz pārlej ar mērci.
  • Veidni liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes. Tad to izņem un visam pārkaisa rīvētu sieru.
  • Vēlreiz liek cepeškrāsnī uz 10-15min,atļaujot garšām savilkties.

Šāda veida ēdienam klāt var pasniegt vārītus vai cepeškrāsnī ceptus kartupeļus, vai arī zaļos salātus.

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

 

 

Sastāvdaļas