Saulainā pavasara pusdienas - ķirbju un kartupeļu biezenis

Tā kā jāsāk domāt par jaunās ražas sēšanu, bet no pagājušā gada mājās vēl ir saglabājies kāds ķirbis, liksim to lietā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

  • 2kg kartupeļu
  • 2kg ķirbju
  • 150g sviesta
  • 150ml piena
  • sāls

Gatavošana:

  • Nomizo kartupeļus, sagriež četrās daļās un liek vārīties. Izvāra mīkstus.
  • Ķirbim nogriež mizu, izgriež mīkstumu, sagriež nelielos gabalos, vāra mīkstu.
  • Kartupeļiem pievieno sviestu, nedaudz sāli un ar mikseri saputo biezenī.
  • Atsevišķi saputo arī ķirbi.
  • Abas masas savieno kopā, pievieno pienu un vēlreiz saputo.
  • Pasniedz karstu ar dārzeņu salātiem vai ar gaļas ēdieniem.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas