Rīsi ar spinātiem

Ēdiens tiem, kam garšo risoto. Es pati varu ēst jebkuru risoto - ar safrānu, šampanieti, trifelēm, tinteszivi... vai šādu - ar zaļumiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: grāmata "Viens un divi - gatavs!"

Sastāvdaļas:

100 g rīsu

150 g spinātu

50 ml baltvīna

1/2 l dārzeņu buljona

1 sīpols

20 g sviesta

dažas lapiņas bazilika

3 ēdamkarotes rīvēta parmezāna siera

jūras sāls

svaigi malti melnie pipari

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

Sīpolu sīki sasmalcina.

Dziļā pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

Pievieno rīsus, pielej vīnu un maisa aptuveni minūti.

Pakāpeniski, pastāvīgi maisot, pa karotei pievieno iepriekš sasildītu dārzeņu buljonu. Vāra, līdz rīsi gatavi.

Pievieno sīki sagrieztus spinātus, nedaudz sāls un piparu.

Noņem no uguns, pievieno baziliku, parmezāna sieru un visu samaisa.

 

Recepte no Jūlijas Visockas grāmatas "Viens un divi - gatavs!"  (Zvaigne ABC)

 

Sastāvdaļas