Siļķu sacepums

Sacepums atgādina bērnību – mazliet smaržo pēc tās avīzes, kurā tina siļķi un cepa oglēs. Katrā ziņā ēdiens ir visnotaļ sātīgs un tā vien prasa, lai to papildinātu ar kādu alus kausu. Siļķu vietā var izmantot arī anšovus, tad garša būs mazliet izsmalcinātāka.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: žurnāls Labu Apetīti

4 personām

Gatavošanas laiks – 1 stunda

 

Sastāvdaļas:

700 g kartupeļu

2 lieli sīpoli

3 ēdk. sviesta

1/4 tējk. maltu piparu

500 g siļķu fileju

200 ml saldā krējuma

2 ēdk. rīvmaizes

Reklāma
Reklāma

1 ēdk. sakapātu pētersīļu

 

Gatavošana:

1. Sagatavo produktus. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Kartupeļus nomizo un sagriez šķēlītēs, bet pēc tam stabiņos. Sīpolus nomizo un sagriez plānās ripiņās. Siļķu filejas sagriez strēmelītēs.

2. Kārto produktus veidnē. Iezied sacepumu veidni ar sviestu. Liec kārtām kartupeļus, sīpolus un siļķes. Katru kārtu pārkaisi ar maltiem pipariem. Virsējā kārtā jāatrodas kartupeļiem. Kārtojumu viegli pārkaisi ar sāli, pārlej ar krējumu un pārkaisi ar rīvmaizi. Liec virsū atlikušā sviesta piciņas.

3. Cep gatavu. Liec veidni krāsnī un cep aptuveni 50 minūtes, līdz virspusē izveidojas brūngana garoziņa. Pārkaisi ar pētersīļiem.

 

Avots: žurnāls Labu Apetīti

 

Sastāvdaļas