Kabaču - kartupeļu pankūkas

Ja vēlies, lai dārzeņu pankūkas ātri apcepas  brūnas, izmanto rapšu vai saulespuķu eļļu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Rojs Maizītis

Sastāvdaļas:

800 g kabaču

2 kartupeļi

2 olas

2 ēd.k. miltu

1 ēd.k. kartupeļu cietes

1 - 2 ēdk. rīvēta parmezāna vai cita cieta pikanta siera

1 - 2 daiviņas ķiploka

sauja kapātu zaļumu (dilles, pētesīļi)

sāls, pipari, rīvēts muskatrieksts pēc garšas.

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

Ja kabači ir lieli, tos nomizo un izņme sēkloti, ja mazi - uz rupjās rīves sarīvē ar visu mizu. Nomizo un rupji sarīvē kartupeļus.

Uzkarsē pannu, ielej eļļu. Visas sastāvdaļas sajauc un samaisi. Ar karoti liec karstajā eļļā, apcep pankūkas no abām pusēm, līdz tās zeltaini brūnas.

Pasniedz ar zilā siera drupačām vai vienkārši ar krējumu. 

 

 Avots: Žurnāls 100 labi padomi 

 

Sastāvdaļas