Kartupeļi mundierī. Tēva dienas pusdienām!

Klasika, ko katrs var uzlabot pēc patikas.

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

4 personām 

Gatavošana 1 stundas 10 minūtes

 

Sastāvdaļas: 

4 lieli kartupeļi, rūpīgi nomazgāti, bet nemizoti

100 g mīksta sviesta

pušķītis diļļu, sasmalcinātu

100 g trekna siera, sarīvēta

šķipsna maltu piparu

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Cep kartupeļus. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Sadursti katru kartupeli vairākās vietās ar nazi, lai cepoties nepārsprāgtu, un liec krāsnī uz restītēm cepties. 

2. Gatavo pildījumu. Samīci sviestu ar dillēm, sieru un pipariem. 

3. Pildi kartupeļus. Kad kartupeļi gatavi (pārbaudi gatavību ar koka irbulīti!), izņem no plīts un iegriez tajos līdz pusei krustu. Iespied ar pirkstiem, lai tas nedaudz paveras. Bagātīgi saliec pildījumu un liec atpakaļ krāsnī (ja iespējams, izmanto grila režīmu), lai siers uzburbuļo. Pasniedz kā piedevu gaļas ēdienam vai kā pamatēdienu, ja izmanto bagātīgāku pildījumu (tunci, pupiņas tomātu mērcē, siļķi utt.). 

 

IZLASI ARĪ: Pildīts kartupelis mundierī. 7 receptes

 

  Avots: žurnāls "Labu Apetīti" 2007/11

 

Sastāvdaļas