Kartupeļi mundierī. Tēva dienas pusdienām!
Klasika, ko katrs var uzlabot pēc patikas.
4 personām
Gatavošana 1 stundas 10 minūtes
Sastāvdaļas:
4 lieli kartupeļi, rūpīgi nomazgāti, bet nemizoti
100 g mīksta sviesta
pušķītis diļļu, sasmalcinātu
100 g trekna siera, sarīvēta
šķipsna maltu piparu
Gatavošana:
1. Cep kartupeļus. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Sadursti katru kartupeli vairākās vietās ar nazi, lai cepoties nepārsprāgtu, un liec krāsnī uz restītēm cepties.
2. Gatavo pildījumu. Samīci sviestu ar dillēm, sieru un pipariem.
3. Pildi kartupeļus. Kad kartupeļi gatavi (pārbaudi gatavību ar koka irbulīti!), izņem no plīts un iegriez tajos līdz pusei krustu. Iespied ar pirkstiem, lai tas nedaudz paveras. Bagātīgi saliec pildījumu un liec atpakaļ krāsnī (ja iespējams, izmanto grila režīmu), lai siers uzburbuļo. Pasniedz kā piedevu gaļas ēdienam vai kā pamatēdienu, ja izmanto bagātīgāku pildījumu (tunci, pupiņas tomātu mērcē, siļķi utt.).
IZLASI ARĪ: Pildīts
kartupelis mundierī. 7 receptes
Avots: žurnāls "Labu Apetīti" 2007/11