Mājās gatavota vistas rulete ar šampinjoniem un zaļumiem

Vienkārši pagatavojama un ļoti garšīga vistas filejas rulete ar sēnēm, omleti un sieru, kas baudāma karsta, bet, ja brīnumainā kārtā kaut kas paliks pāri nākamajam rītam, pārliecināsities, ka tā lieliski garšo arī aukstā veidā!

Rulete baudāma gan karsta, gan auksta!

FOTO: Shutterstock.com

Rulete baudāma gan karsta, gan auksta!

Sastāvdaļas

  • Vistas fileja - 0.7-1.kg
  • Sēnes(šampinjoni) - 200.gr
  • Siers - 200.gr
  • Olas - 3-4.gab
  • Sāls, garšvielas, zaļumi.

     

1. Sākumā vajadzētu sagatavot vistas fileju. Jāatdala visi speķa gabaliņi, lai paliek tikai tīra fileja.Tad ar asu nazi fileja uzmanīgi jāpārgriež uz pusēm, bet ne līdz galam - atstājot kādus 0,5cm tā,lai to var atvērt kā grāmatu.

 

 

2.Tagad, kad fileja sagriezta, tā izskatās kā sirsniņa un ir daudz plašāka, uz kuras varēs uzlikt daudz garšīga pildījuma, bet vispirms tā kārtīgi jāizklapē ar koka vai metāla āmuriņu. (Lai virtuve paliktu tīra un fileja nezaudētu sulīgumu, to var pirms klapēšanas pārklāt ar pārtikas plēvi). Klapējam fileju no abām pusēm tā ,lai tā paliktu vismaz par pusotru reizi plašāka.

 

3. Filejai uzkaisām sāli un pievienojam garšvielas, kuras domātas vistai. Šādi apstrādājam visas pārejās filejas. Tad visus vistas filejas gabalus liekam uz tās pašas pārtikas plēves tā,lai būtu kādus divus centimetrus virsū viena otrai (lai starp filejām nebūtu atstarpju) un beigās sanāk viens liels filejas gabals.

 

 

4. Tagad gatavosim pildījumu.Smalki sagriež sīpolus un apcepj pannā līdz zeltainai nokrāsai.Tad pannā klāt sīpoliem pievieno plānās šķēlītēs sagrieztas sēnes un visu cep kamēr apbrūninās. 

 

5.Kamēr sīpoli ar sēnem cepās gatavojam omleti. Iesit olas traukā pievieno sāli,garšvielas un pienu vai kefīru un kārtīgi visu samaisa(bet nekuļ,jo tad omlete sanāks pārāk gaisīga)Olu maisījumu izlej uz karstas,ieeļotas pannas un cep no abām pusēm līdz brūnai nokrāsai(bet nepārcepj ,lai nesanāk sausa)  

 

Reklāma
Reklāma

6. Tagad kārtojam visu uz filejas.Uz vistas filejas liek omleti(ja omlete sanākusi par sāļu,tad pirms to likt uz filejas,vistu var apsmērēt ar plānu krejuma kārtu)Tālāk uz omletes liek sēnes ar sīpoliem un uzmanīgi izlīdzina pa visu virskārtu.

 

7. Uz sēnēm uzber plānu rīvēta siera kārtu(var arī nerīvēt ,bet sagriezt plānās šķēlītēs)

 

8. Tagad ar pārtikas plēves palīdzību sarulē ruleti ļoti cieši kopā.(Jo ciešāk sarulēs,jo sulīgaka tā būs)Un sarulētu ruleti aptin ar diegiem,lai neizjūk.Un pa virsu pārlej krejumu vai majonēzi.

 

9. Pirms liekat ruleti krāsnī, neaizmirstiet no apakšas izvilkt pārtikas plēvi :) Ruleti liek iepriekš sakarsētā aptuveni līdz 200* krāsnī.Rulete cepsies aptuveni 30-60min,atkarībā no filejas biezuma un to daudzuma.Ruletes gatavību pārbauda tāpat kā parasti,iedurot tajā dakšiņu,ja sula būs caurspīdīga un rulete skaisti brūna tad tā jau ir gatava :)

 

10. Aromāti,kamēr gatavosiet ruleti mājās būs fantastiski :)Tālāk viss ir vienkārši,negaidot kamēr rulete atdziest ,to uzmanīgi ar garu asu nazi sagriež šķēlītēs un var ēst kopa piemēram ar kartupeļiem.Nu var aši saukt visus vakariņās :)

 

Labu apetīti :)

 

Iesūtījusi: Laima Akopjana