Kartupeļu biezenis ar svaigiem ķiplokiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kartupeļus novāra kopā ar Vegetu. Tad tiem pieliek sviestu, pielej pienu, sakuļ un saputo. Beigās iespiež svaigus ķiplokus - 2 - 3 daiviņas. Es biezeni sakuļu ar mazo elektrisko mikseri, ielieku kartupeļu katlā. Ķiplokus es iespiežu ar ķiploku spiedi pēc sakulšanas, bet varētu arī iespiest pirms putošanas. Varbūt tas pat būtu labāk, jo vienmērīgāk samaisītos. Uz gatavas putras uzlej sautētos sīpolus un/vai ceptas sēnes.

 

Ilzes Jurkānes recepte  - Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • kartupeļi (vislabāk dzeltenās šķirnes) - 1/2.kg
  • Sviests - 100.g
  • Piens - 100 - 200.ml
  • Vegeta.pēc garšas
  • Ķiploks - 1 - 2.daiviņas