Ābolu un ķirbju pudiņš

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sarīvētu ķirbi sviestā sautē pusmīkstu, pieliek skaidiņās sarīvētus ābolus un vēl sautē 10 minūtes. Nedaudz atdzesētai masai pieliek pienā uzbriedinātu mannu, olas dzeltenumu, kas saputots ar cukuru un kanēli, un beigās uzmanīgi iecilā stingrās putās saputotu olas baltumu. Liek ietaukotā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē, pārliek ar sviesta piciņām, pārkaisa ar rīvmaizi un mērenā siltumā cepeškrāsnī cep 30 - 40 minūtes.

 

Recepte no grāmatas: Ēdīsm garšīgi. Ziema/No Ņinas Masiļūnes receptēm. – Rīga: Jumava

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Āboli - 100.g
  • Ķirbji - 100.g
  • Piens - 40.g
  • Manna - 12.g
  • Cukurs - 15.g
  • Olas - 1/2.gab
  • Sviests - 20.g
  • rīvmaize, kanēlis