Franču baltā Bechamel mērce

FOTO: Shutterstock.com

Sviestu izkausē pannā uz mazas uguns, ātri maisot pievieno miltus. Viegli apbrūnina. Turpinot maisīt, pielej buljonu, pēc tam saldo krējumu. Kad mērce kļūst bieza, pieber muskatriekstu un sāli pēc garšas.

Iesaku pie gaļas un zivs.

P.S. Mērce ir universāla. Muskatriekstu vietā var izmantot majorānu, ķioplokus, čili vai melnos piparus, arī lauru lapas.

 

Recepte no grāmatas: Iesmu grāmata/Aldis Krišjānis.- Jumava, 2004

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sviests - 1/2.tase
  • Milti - 1.ēd.k.
  • Buljons - 2.ēd.k.
  • Salds krējums - 1.tase
  • Muskatrieksts.naža gals