Baltā pamatmērce

FOTO: Inese Stuģe

Produkti 1 kg mērces

Līdz viegli dzeltenai krāsai izkarsētus miltus atsķaida ar trešdaļu paredzētā buljona. Lej traukā, maisot pievieno atlikušo buljonu, sīki sagrieztas selerijas un pētersīļa saknes, apceptus sīpolus un vāra aptuveni 30 minūtes. Vārīšanas beigās mērcei pievieno garšvielas un citronu sulu vai citronskābi. Izkāš, uzvāra un pievieno sviesta gabaliņus. Ja mērci gatavo buljonā, kas iegūts, tvaikojot gaļu vai zivis, tad to sauc par tvaikoto mērci.

Mērci pasniedz pie vārītas vai tvaikotas mājputnu vai teļa gaļas.

 

Recepte no grāmatas: Ēdienu gatavošanas tehnoloģija/E. Gavriļenko. – Rīga:Turība, 2006

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Gaļas vai zivju buljons - 1000.g
  • Sviests - 50.g
  • Kviešu milti - 50.g
  • Sīpoli - 50.g
  • Pētersīļa vai selerijas sakne - 40.g
  • Citronu sula - 10.g
  • Vai citronskābe - 1.g