Kūka Napoleons

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Margarīnu sarīvē, pievieno olas, ūdeni, etiķi un pakāpeniski miltus, visu labi iemīca. Gatavo mīklu sadala 12 vienādās daļās un uz 2 stundām ieliek ledusskapī. Sagatavo krēmu: sajauc visas sastāvdaļas un karsē ūdens peldē līdz masa sabiezē. Karsējot masa jāmaisa. Krēmu atstāj dzesēties. Katru no 12 mīklas daļām izrullē un izgriež apaļu formu. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos līdz gatavas. Vienā reizē var izcept 4 kārtas, ja to ļauj cepeškrāsns un pannu izmēri. Kad kārtas izceptas un atdzesētas, ņem pirmo kārtu, apsmērē ar krēmu, liek otru kārtu virsū pirmajai un apsmērē ar ievārījumu. Tā turpina pamīšus smērēt krēmu un ievārījumu līdz visas kartas ir sasmērētas. Beidzamo kārtu un maliņas noklāj ar krēmu. Virsai un maliņām rotāšanai var izmantot iepriekš izceptu un sadrupinātu vienu no kārtam.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Milti - 750.gr
  • Milti - 6.ēd.k.
  • Cukurs - 1.gl
  • Olas - 2.gab
  • Sviests - 250.gr
  • Piens - 1/2.l
  • Krēmam:
  • Etiķis - 3.ēd.k.
  • Ūdens - 1/2.gl
  • Olas - 3.gab.
  • Margarīns''eve'' - 500.gr
  • Dzērveņu ievārījums