Cepumu mājiņas ar biezpienu

Vairākām paaudzēm Selga bijis pirmais bērnības cepums. Pagatavo šo našķi arī savās mājās.

FOTO: Publicitātes foto

Lai pagatavotu 10 biezpiena mājiņas nepieciešams:

350 g biezpiena (derēs gan 9%, gan 0,5%, bet svarīgi, lai tāds mazāk graudains)

240 ml saldā krējuma

250 g marmelādes

50 g cukura

vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts

30 gab. Selga Klasika cepumu

+ 50 g tumšās šokolādes gatavo mājiņu apliešanai

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana:

  • Lielā bļodā ber biezpienu, pievieno saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu un ar mikseri kuļ, līdz izveidojusies bieza masa.
  • Marmelādi sagriež mazos kriksīšos un ar karoti iemaisa biezpiena masā.
  • Rokā paņem divus cepumus, starp tiem liek ēdamkaroti pagatavotās masas, tad virspusē liek trešo cepumu un mājiņu liek uz šķīvja.
  • Karsta ūdens tvaikos liek bļodiņu ar gabaliņos salauztu šokolādi, to izkausē un ar ēdamkaroti pārlej pagatavotās mājiņas.

 

Recepte no: Našķoties Zane