Braunija batoniņi ar mandeļu miltiem. Recepte bez cepšanas!
Pavisam vienkārši - sajauc visas sastāvdaļas, izklāj veidnē un liec saldētavā sastingt. Šāds našķis uzmundrinās pat drūmajās dienās!
![Ar virskārtas sastāvdaļām var variēt, pievienojot, piemēram, godži ogas vai kaltētas zemenes.](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/91251/conversions/IMG_4538-696x464.jpg)
FOTO: Agnese Gabrāne
Ar virskārtas sastāvdaļām var variēt, pievienojot, piemēram, godži ogas vai kaltētas zemenes.
Sastāvdaļas:
- ⅔ glāzes mandeļu miltu
- 3 ēdamk. kakao pulvera
- šķipsna sāls
- 3-4 ēdamk. agaves sīrupa
- ¼ glāzes kokosriekstu eļļas
Virskārtai:
- 2 ēdamk. zemesriekstu sviesta
- sauja dažādu riekstu (indijas rieksti, pekanrieksti, mandeles, lazdu rieksti utml.)
- sauja tumšās šokolādes gabaliņu
- 1 ēdamk. agaves sīrupa
- tējkarote vaniļas cukura
- šķipsna sāls
- 1 ēdamk. kokosriekstu eļļas
- pāris šķipsnas no ‘’Smalkais muslis'' vai jebkura cita mušļa
Gatavošana:
- Traukā ber mandeļu miltus, kakao, šķipsnu sāls, izmaisa.
- Pievieno agaves sīrupu un kokosriekstu eļļu, izmaisa.
- Kakao masu izklāj kēksa veidnē, kurā ieklāts cepampapīrs un liek saldētavā uz 10 minūtēm.
- Gatavo virskārtu: trauciņā liek zemesriekstu sviestu, riekstus un šokolādes gabaliņus, kokosriekstu eļļu, vaniļas cukuru, šķipsnu sāls un agaves sīrupu. Visu kausē ūdens peldē, reizē maisot.
- No saldētavas izņem kakao masu un tai pāri lej atdzisušo zemesriekstu sviesta ‘’ glazūru''. Pāri pārkaisa smalko musli.
- Liek saldētavā.
- Izņem no saldētavas īsi pirms pasniegšanas.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/91256/conversions/8b2e05b1-da6d-4aeb-9647-291d40fc1623-w696.jpg)