Cepumi no neapēstām brokastu pārslām vai musli
Ik pa laikam mūsu virtuves plauktā parādās brokastu pārslas, kas nevienu mājinieku tā īsti neuzrunā. Tās tad apēdam cepumu veidā!
Sastāvdaļas:
- 100g sviesta (vai krējums)
- 2 olas
- Pārslas – apmēram glāze
- 100g miltu (vai pēc vajadzības)
- Cukurs pēc garšas (ja saldās pārslas, tad jāizvērtē, vai cukurs vispār nepieciešams)
- Kanēlis, vaniļas cukurs, ja vēlas
Gatavošana:
- Olas sakuļ ar cukuru un mīkstu sviestu.
- Pievieno pārslas, miltus, kanēli un vaniļas cukuru, samaisa vijīgā mīklā.
- Ar ēdamkaroti mīklu liek cepampannā, cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos apmēram 15-20 minūtes līdz cepumi ir zeltaini brūni.