Šokolādes kūka bez laktozes

Arvien biežāk bērnu ēdienkartē nākas ievērot stingrus ierobežojumus - nedrīkt lietot glutēnu saturošus produktus, olas, pienu vai kādi citu ikdienā tik ierastu un, šķiet, neaizstājamu produktu. Tomēr tas nenozīmē, ka ēdienkarte tāpēc kļūst garlaicīga un vienmuļa. 

FOTO: Shutterstock.com

Svētkos drīkst apēst arī gabalu kūkas. Galvenais, lai saldumi un našķi nav ikdienas ēdienkartē

Nepieciešams:

  • Bezlaktozes sviests – 120 g
  • Tumšā (ne piena!) šokolāde – 120 g
  • Milti – 25 g
  • Kakao – 15 g
  • Cukurs – 50 g
  • Olas – 2 gab
     

Pagatavošana: 
Miltus sajauc ar kakao. Olas saputo ar cukuru. Izkausē sviestu un šokolādi un mazliet atdzesē. Saputotām olām pievieno viegli atdzisušo kausēto sviestu un šokolādi. Tālāk pievieno miltus ar kakao un maisa, līdz masa viendabīga. Tortes formā ieklāj cepamo papīru un ieliek masu iekšā. Cept aptuveni 25 minūtes.

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas