Biezpiena klimpas ar saldo mērci

Brīnišķīgs saldēdiens!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Biezpiena klimpas pasniedz ar atdzisušu mērcīti un saldētām ogām.

Sastāvdaļas:

  1. 1kg biezpiena
  2. 5 olas
  3. 100g cukura
  4. milti - pēc vajadzības

mērcei:

  1. puspaciņa sviesta
  2. 1l piena
  3. 300g cukura
  4. 100g miltu
  5. vaniļas cukurs

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Biezpienu samaļ, pievieno olas un cukuru.
  • Tad pievieno miltus tik daudz, lai veidotos viendabīga masa.
  • No masas veido apaļas bumbiņas, tās vāra ūdenī, kuram ir pievienots nedaudz sāls.
  • Bumbiņas ir gatavas, kad tās uzpeld.
  • Tās gatavas izņem no ūdens un notecina lieko šķidrumu.
  • Gatavo mērci: pienam pievieno miltus un vaniļas cukuru, cukuru un sviestu.
  • Uz lēnas uguns vāra, nepārtraukti maisot, kamēr mērcīte sabiezē.
  • Ja mērcīte sanāk bieza, tad tai jāpievieno nedaudz piena.

Recepte: Agita Gabrāne