Kokosriekstu un aveņu bezē kūka - recepte

"Pirms kāda laika gatavoju pavlovu. Tā bija dievīga un iedrošināja turpināt eksperimentus ar olas baltumbāzētiem desertiem. Šī kūka izrādījās daudz darbietilpīgāka – un, ja nopietni, arī garšīgāka! Katrā ziņā tai bija patīkama struktūra, ko deva kokosriekstu skaidiņas un saldumu ‘atšķaidīja’ laims un svaigās avenes! Man kā nepacietīgam cilvēkam visu saldā ēdiena kārtu gatavošana un pēc tam pildījuma smērēšana bija kā meditācija…. Ļoti garšīga meditācija" , raksta virtuves bloga lindasvirtuve.lv autore

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavošana ir ļoti garšīga meditācija... Autores foto

Sastāvdaļas:

  • 5 olu baltumi
  • 280g smalkais cukurs
  • 2 tējk. kukurūzas miltu (vai kartupeļu cietes)
  • 2 tējk. baltvīna etiķa
  • 85g kokosrieksta skadiņu
  • 300ml saldais krējums (putojamais)
  • 50g pūdercukura
  • 1.5 laims – miziņa un sula
  • 200g avenes (var izmantot arī atsaldētas)

 

Gatavošana:

Uzkarsē krāsni 140C karstā gaisa / 120C gāzes cepeškrāsni. Uz cepampapīra uzzīme deserta taisnstūra formu 3 reizes – 25cm x 12 cm – katra no tām veidos vienu deserta kārtu (var desertu veidot arī apaļu).

Sagatavo bezē (olas baltumu) masu: uzputo olas baltumus, līdz tie kļūst stingri, beigās pievienojot smalko cukuru, kukurūzas miltus un etiķi. Kādu laiku puto, lai cukurs kārtīgi ‘ieputotos’. Olas baltumu masa kļūs stingra, spīdīga un tāda kā nedaudz staipīga. Tad pievieno kokosriekstu skaidiņas.

No bezē masas veido trīs kūkas kārtas – vienādās daļās to izsmērē uz cepampapīra, ņemot vērā uzvilktās līnijas. Liek cepeškrāsnī un cep 1 stundu. Tad, netaisot vaļā cepeškrāsns durvis, dzesē vienu stundu izslēgtā krāsnī.

Reklāma
Reklāma

Sagatavo pildījumu: uzputo saldo krējumu kopā ar pūdercukuru, laima miziņu un sulu.

Būvē kūku: apakšā liek bezē kārtu, tad pa virsu pusi no putukrējuma masas, tad pusi no avenēm. Tad atkal bezē kārtu, kurai pa virsu – putukrējumu un avenes. Noslēdz visu ar trešo bezē cepumu.

 

  Avots: lindasvirtuve.lv

 

Sastāvdaļas