Treknā krēmīgā rabarberu kūka ar putukrējumu

Ja tevi neuztrauc kalorijas, bet garšas kārpiņas prasās pēc iepriecinājuma, izmēģini šo recepti. 

Kas var būt gardāks par putukrējumu un kūkām?

FOTO: Shutterstock.com

Kas var būt gardāks par putukrējumu un kūkām?

Rabarberus sagriež gabaliņos. Saldo krējumu, pusi cukura, vanīlīncukuru un šķipsniņu sāls saputo. Pieputo divus olu dzeltenumus un vienu veselu olu. Iemaisa miltus ar cepamo pulveri.

Mīklu klāj ietaukotā un ar miltiem izkaisīta veidnē, virsū uzber sagrieztus rabarberus. Līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī cep aptuveni 30 min.

Olbaltumu saputo ar šķipsniņu sāls, pa daļām ieputo 100.g.cukuru,klāj virsū kūkai, turpina cept vēl 15.min.
Kūku atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Rabarberi - 400.g
  • Olas - 3.gab.
  • Salda krējuma - 130.g
  • Cukurs - 200.g
  • Vanilīncukurs - 1.tējk.
  • Sāls
  • Milti - 150.g
  • Cepamais pulveris - 1,5.tējk.
  • Pūdercukurs pārkaisīsanai.