Šokolādes trifeles

Šīs trifeles var likt uz košiem papīra paliknīšiem vai kārtot martini glāzē un pasniegt maltītes beigās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gardums no šokolādes un kakao!

Sastāvdaļas:

Mīksts sviests                                                     3,5 ēd.k.

Pūdercukurs                                                      50 g

Trekns saldais krējums                                         90 ml

Vaniļas cukurs                                                    2 ēd.k.

Sarīvēta rūgtā šokolāde                                       350 g

Kakao                                                               4 ēd.k.

 

Pagatavošana:

1. Sviestu un pūdercukuru sakuļ gaišās, krēmīgās putās.

Reklāma
Reklāma

2. Katliņā uz mērenas uguns maisot uzvāra saldo krējumu. Pieber vaniļas cukuru un maisot izkausē. Krējumu pievieno sviesta maisījumam, pieber šokolādi, rūpīgi samaisa. Vaismaz 2 stundas atdzesē.

3. Šokolādes maisījumu saveļ nelielās bumbiņās un apviļā kakao. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.

 

Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei" Jāņa Rozes apgāds

 

Sastāvdaļas