Ķiršu kēkss

​Sulīgs un aromātisks kēkss pie pēcpusdienas tējas vai vēsa piena glāzes. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kēksam var izmantot jebkuras sezonas ogas!

1. Pāris sauju ķiršu attīra no kauliņiem.

2. Olas sakuļ ar cukuru, piepilina mandeļu esenci – dažus pilienus pēc garšas. Kad mīkla gatava, un tomēr šķiet, ka esences varēja būt vairāk, to vēl var piepilināt beigās un mīklu rūpīgi samaisīt

3. Masai pievieno izkausētu sviestu, iespiež sulu no pus citrona, iedrupina biezpienu. Mīklu var kult ar rokas blenderi – ja vēlas, lai biezpiens kļūst viendabīgs.

4. Pievieno ķiršus. Miltus sajauc ar pustējkaroti sodas. Miltus ieber tik daudz, lai veidojas bieza (bet ne stīva) masa. 

5. Cep 180 grādos zeltaini brūnu. Cepšanai var izmantot gan lielā, gan mazo kēksiņu formas.  

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Biezpiens - 500.g.
  • Olas - 4.gab.
  • Cukurs pēc garšas
  • Mandeļu esence (nopērkama lielveikalos)
  • Sviests - 100.g.
  • ķirši pāris saujas
  • Milti
  • Citrona sula mazliet
  • Soda - 1/2.tējk.