Cepumi trusīši

Foto no Dansukker arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no "Dansukker" arhīva


No minētā apjoma sanāks 20 cepumi trusīšu siluetā. Raugu sadrupina bļodā. Pievieno pienu un margarīnu, maisa, līdz raugs izšķīst. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Pievieno viegli sakultas olas. Pamazām iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Pārsedz ar dvieli un atstāj mīklu uzrūgt 20-30 minūtes. Mīklu rūpīgi izmīca līdz viendabīgai konsistencei uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Sadala mīklu uz pusēm. Vienu mīklas daļu sadala 20 lielākos un 20 mazākos gabaliņos, lai veidotu trusīšus: lielākais gabaliņš ķermenim, bet mazākais – galvai. No otras mīklas daļas veido ausis un ķepas. Saliek kopā visas trusīšu silueta sastāvdaļas uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Apsmērē trusīšus ar sakultu olu. No rozīnēm un lazdu riekstiem veido trusīšu sejiņas, actiņām izmantojot rozīnes, bet deguniem – lazdu riekstus. Atstāj uzrūgt 20 minūtes telpā, kurā nav caurvēja. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C 15 minūtes. Gatavās maizītes izņem no krāsns, apsedz ar dvieli un atdzesē istabas temperatūrā. Pirms pasniegšanas uzkaisa pūdercukuru. No mīklas var veidot arī vienu lielu trusi un pasniegt to, sagrieztu šķēlēs. Var mīklu izmantot arī vienkāršu, apaļu maizīšu cepšanai.
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Raugs - 25.g
  • Remdens ūdens - 250.ml
  • Izkausēts margarīns - 100.ml
  • Dansukker baltāais cukurs - 100.ml
  • Dansukker vaniļas cukurs - 2.tējkarotes
  • Olas - 3.gb
  • Sāls
  • Kviešu milti - 600.g
  • Rozīnes - 40.gb
  • Lazdu rieksti - 20.gb