Siera cepumi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Viktorija Kuprijanova

Miltus izsijā uz mīklas dēļa, iekapā taukvielas, pievieno sarīvētu sieru vai kausēto sieru, samīca vienādu mīklu, novieto vēsumā. Atdzesēto mīklu izveltnē (plāksnes biezums - 3 - 4 mm) un izspiež vēlamās formas veidojumus vai sagriež mīklu šaurās slejās, tās sadala 10 cm garās standziņās. Veidojumus liek uz plāts, pārziež ar sakultu olu, pārkaisa ar ķimenēm vai sarīvētu sieru. Sakarsētā krāsnī izcep gaiši dzeltenus cepumus. Siera cepumus nevajag izcept brūnus, siers zaudē aromātu, garšu, kļūst rūgts.

Cepumi garšīgāki, kad tie ir silti, tāpēc atdzisušus cepumus pirms pasniegšanas vēlams uzsildīt cepeškrāsnī. Cepumos labi var izmantot sakaltušu sieru. Iepriekš to sarīvē. Izmantojot dažādus kausēos sierus, taukvielu daudzumu samazina, pēc vajadzības pieliek vairāk miltu.

 

Recepte no grāmatas: Mājturība. Uzturs/A. Kļaviņa. – Rīga: Zvaigzne, 1993

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sviests vai margarīns - 100.g
  • Siers - 100.g
  • Milti - 1.glāze