Biezpiena kūka ar augļiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavošanas laiks: apmēram 50 - 60 min, no tām 45 min krāsnī

10 personām

Taukvielas izkausē. Pievieno auzu pārslas, miltus un cukuru, samīca stingru mīklu. Mīklu ieklāj veidnē ar noņemamām malām. Cep 200 grādos apmēram 15 minūtes. Virtuves kombainā samaļ vanilīnu, skābo krējumu, biezpienu, citrona sulu, nomizotu banānu, medu un olas. Maisījumu lej kūkas pamatnē. Kūku pārkaisa ar kanēli. Cep 175 grādos apmēram 30 minūtes. Atdzesē. Kūku rotā ar banāna, kivi vai citu augļu šķēlītēm. Izkausē aprikožu marmelādi vai ābolu džemu un bagātīgi apziež augļus.

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • Margarīns vai sviests - 75.g
  • Auzu pārslas - 40.g
  • Kviešu milti - 130.g
  • Cukurs - 40.g
  • Pildījumam:
  • Vanilīns - 1/2.tējk.
  • Skābs krējums - 150.g
  • Malts biezpiens - 250.g
  • No 1 citrona izspiesta sula
  • Banāns - 1.gab
  • Medus - 1.ēd.k.
  • Olas - 2.gab
  • Malts kanēlis - 1.tējk.
  • Augļi rotājumam