Baklažānu rullīši ar biezpienu
Lieliska uzkoda!
Vajadzīgs:
1 vidēji liels baklažāns
paciņa igauņu riccota biezpiena
5 – 6 daiviņas ķiploka
sāls, pipari
daži diļļu zariņi
olīveļļa
Pagatavošana:
Baklažānu sagriež gareniskās šķēlēs. Apkaisa ar sāli, pipariem.
Biezpienu sajauc ar 3 daiviņām saspiesta ķiploka, 3 – 4 karotēm olīveļļas un sasmalcinātām dillēm.
Olīveļļā izcep baklažāna šķēles.
Šķēles vienā maliņā ieliek pikuci biezpiena masas un sarullē.
Rullīšus kārto burciņā, iespiež atlikušos ķiplokus un pārlej nedaudz ar olīveļļu. Atstāj uz dažām stundām marinēties. Bauda ar bageti un zaļumiem.
Padomi! Baklažānu rullīšus var pildīt arī ar kazas sieru vai kādu no svaigajiem sieriem, kurus tāpat sajauc ar olīveļļu un ķiplokiem.
Avots: žurnāls "Mūsmājas", 2013. gada Nr. 16 (7. augusts)