Zaļumu salāti ar pieneņu lapām!

Salātos izmanto skābenes un pieneņu lapas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Sastāvdaļas:

100 g jauno pieneņu lapu,

saišķītis redīsu,

100 g lapu salātu,

50 g skābeņu.

Mērcei:

2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas,

ēdamkarote kaperu,

ēdamkarote medus

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

Pieneņu lapas, lai tās pagatavotas nebūtu rūgtas, pusstundu jāmērcē sālsūdeni.

Redīsus nomazgā un sagriež ripiņās. Pieneņu lapas, salātu lapas, skābenes, redīsu lapas noskalo un nopurina. Lielās lapas var saplucināt, mazākās - izmanto veselas.

Visas sastāvdaļas kārto salātu traukā.

Eļļu sajauc ar kaperiem. Pamīšus pārtecina medu un eļļu.

 

Baltijā kaperus iegūst no pieneņu ziedpumpuriem, tos iemarinējot. Lai iemarinētu 250 g ziedpumpuru, uz glāzi ūdens ņem 2 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkaroti sāls un pusglāzi etiķa. Marinādi uzvāra, tajā saber ziedpumpu- rus un 10 minūtes karsē uz lēnas uguns. Izmanto kā pikantu piedevu soļankai, gaļas ēdieniem, mērcēm, salātiem.

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Lolitas Šelvahas grāmatas "Ēdieni Latvijā"

 

Sastāvdaļas