Zaļumu salāti ar pieneņu lapām!

Salātos izmanto skābenes un pieneņu lapas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Sastāvdaļas:

100 g jauno pieneņu lapu,

saišķītis redīsu,

100 g lapu salātu,

50 g skābeņu.

Mērcei:

2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas,

ēdamkarote kaperu,

ēdamkarote medus

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

Pieneņu lapas, lai tās pagatavotas nebūtu rūgtas, pusstundu jāmērcē sālsūdeni.

Redīsus nomazgā un sagriež ripiņās. Pieneņu lapas, salātu lapas, skābenes, redīsu lapas noskalo un nopurina. Lielās lapas var saplucināt, mazākās - izmanto veselas.

Visas sastāvdaļas kārto salātu traukā.

Eļļu sajauc ar kaperiem. Pamīšus pārtecina medu un eļļu.

 

Baltijā kaperus iegūst no pieneņu ziedpumpuriem, tos iemarinējot. Lai iemarinētu 250 g ziedpumpuru, uz glāzi ūdens ņem 2 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkaroti sāls un pusglāzi etiķa. Marinādi uzvāra, tajā saber ziedpumpu- rus un 10 minūtes karsē uz lēnas uguns. Izmanto kā pikantu piedevu soļankai, gaļas ēdieniem, mērcēm, salātiem.

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Lolitas Šelvahas grāmatas "Ēdieni Latvijā"

 

Sastāvdaļas