Veselīgām brokastīm: mājas biezpiens ar kresēm

Diedzēto sēklu un krešu bioloģiskie attīstības un augšanas procesi netiek pārtraukti līdz pat to pievienošanai ēdienam. Tieši tāpēc produkcijā tiek saglabātas visas tās veselīgās īpašības. Turklāt diedzējumi būs “īsta vitamīnu bumba”, ja pievienosi tos salātiem, omletēm, biezpienam, liksi uz maizītes vai izmantosi citu ēdienu dekorēšanai.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aikāgaršo publicitātes foto

Iznākums: 2 porcijas

Nepieciešams:

• Rūgušpiens – 2 l

• Kreses – 1 sauja

• Jūras sāls – 1/3 tējk.

• Ķiploks – 1 daiviņa 

 

Pagatavošanas laiks: 30 min

 

Pagatavošana:

1. Rūgušpienu lej katlā un karsē līdz 40 grādu temperatūrai

2. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un sāli 

Reklāma
Reklāma

3. Kad sāk atdalīties sūkalas, noņem no sildvirsmas un atstāj uz 10 minūtēm

4. Izkās caur marli, pievieno kreses un pasniedz siltu vai atdzesētu 

 

Aikāgaršo padoms!

Mājas biezpienu vari pagatavot arī ar cukuru un kanēli, piparmētrām, pasniedzot ar svaigām ogām! 

 

Recpeti iesaka:  Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

 

Sastāvdaļas