Salātu žuljēns

Lai organismam ļautu „atvilkt elpu”, atgūt tik nepieciešamo enerģiju palīdzēs uzņemt svaigie lapu salāti, kuru pagatavošanai noteikti vari izmantot pašmāju burkānus, kā arī vasarā gatavotos krājumus - sasaldētas dilles un citus zaļumus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Svaigi lapu salāti. Foto: Aikāgaršo publicitātes foto

4 personām

Nepieciešams:

• Burkāns – 1 gab.

• Baltais redīss – 1gab.

• Gurķis – 1gab.

• Puravs – 1gab.

• Dilles – 1 saišķis

Mērcei:

• Medus – 2 ēdamk.

• Melnais rutks – 1 ēdamk. (smalki sarīvēts)

• Lineļļa – 1 ½ ēdamk.

• Olīveļļa – 2 ēdamk.

• Citrons – 1 ½ gab. 

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

1. Noskalo burkānu, balto redīsu un gurķi – sagriez to vienādās strēmelītēs.

2. Pievieno sagrieztu puravu un smalki sagrieztas dilles.

3. Mērcei smalki sarīvē rutku, vai arī izspied no tā sulu.

4. Rutku sajauc ar lineļļu, olīveļļu, citrona sulu un rīvētu miziņu, pievieno medu.

5. Mērci salātiem pievieno īsi pirms pasniegšanas.

 

Šie salāti būs gan lieliska uzkoda, gan kā veselīga piedeva zivs, vai gaļas ēdieniem.

 

Recepti piedāvā: Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis 

 

Sastāvdaļas