Cēzara salāti latviešu gaumē

Latvietis nevar bez rupjmaizes un saldskābmaizes. Ja ilgāku laiku nav iekosts smaržīgajā un sātīgajā maizes riecienā, šķiet, kaut kā pietrūkst. No gardās maizītes var gatavot arī dažādus ēdienus – uzkodas, salātus, zupu, pat desertu. 

Izmanto maizīti salātos. Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izmanto maizīti salātos. Foto: Imants Ķīkulis

4 personām 

Gatavošana 15 minūtes

 

Sastāvdaļas:

2 šķēles saldskābmaizes

8 lapas romiešu salātu

4 ēdk. mājas siera

 

Mērcei:

 4-6 ķilavu filejas

2 ķiploka daiviņas 

2 olu dzeltenumi

Reklāma
Reklāma

1 tējk. sinepju

100 ml extra virgin olīveļļas

 

Gatavošana:

1. Sagatavo maizi. Saldskābmaizei nogriez garoziņas (tās izkaltē un pataupi okroškai), mīkstumu sagriez kubiņos. Uzkarsē pannu, ielej 1 ēdk. olīveļļas un, nepārtraukti maisot, apcep saldskābmaizes kubiņus, tad atdzesē.

2. Gatavo ķilavu majonēzes mērci. Ķilavu filejas un ķiploka daiviņas sablenderē biezenī. Putojamā traukā liec olu dzeltenumus, sablenderētās ķilavas, olu dzeltenumus, sinepes un puto, līdz veidojas gaiša masa. Tad, nepārtraucot putošanu, smalkā strūkliņā pievieno olīveļļu. Turpini putot, līdz veidojas emulsijai līdzīga konsistence.

3. Kārto Cēzara salātus un pārlej ar mērci. Liec uz šķīvja saplucinātas vai sagrieztas romiešu salātu lapas, pārkaisi ar maizes kubiņiem un mājas sieru. Pārlej ar ķilavu majonēzes mērci.

 

Avots: žurnāls Labu Apetīti!

 

Sastāvdaļas