Ar Rīgas Melno balzamu cepti āboli

Šādi āboli ir lieliska piedeva cepešiem vai putna gaļai. Vari pamainīt garšvielas, pievienot medu un pasniegt tos ar vaniļas mērci kā desertu. 

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

4 personām

Gatavošana 20 minūtes

 

Sastāvdaļas: 

4 cieti āboli

50 ml Rīgas Melnā balzama

1/2 ēdk. rozā piparu

2 tējk. sviesta

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana: 

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Pārgriez ābolus uz pusēm un izņem tiem serdi. Nemizo. Liec cepamā traukā ar griezumu uz augšu un ar otiņu pārzied ar balzamu. Piparus ar naža galu saspaidi un pārkaisi āboliem. Uzliec uz katras ābola pusītes piciņu sviesta un pārslaki ar palikušo balzamu. Cep aptuveni 15 minūtes atkarībā no ābolu šķirnes.

 

Avots: žurnāls Labu Apetīti 2007/11

 

Sastāvdaļas