Svaigā jogurta-gurķu jeb tzatziki mērce

"Manuprāt, ir vairāki priekšnosacījumi, lai BBQ izdotos: labs grills, prasmīgs grillētājs, labas kvalitātes gaļa un gardas piedevas", raksta virtuves bloga lindasvirtuve.lv autore

Mērcīte pie grilētas gaļas. Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mērcīte pie grilētas gaļas. Autores foto

Sastāvdaļas:

250 ml bezpiedevu pilnpiena jogurta

puse garā gurķa

2 tējk.sīki sakapātu piparmētru

1 maza (vai puse no lielas) ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploku spiedi

1 tējk. medus

šķipsniņa romiešu ķimeņu (cumin)

sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

Uz rupjās rīves sarīvē gurķi. Mērces trauciņā to sajauc kopā ar visām pārējām sastāvdaļām. Līdz pasniegšanai uzglabā aukstā vietā.

 

  Avots: lindasvirtuve.lv

 

Sastāvdaļas