Smaržīgais kēkss ar konservētiem augļiem

FOTO: Shutterstock.com
Sviestu ar cukuru saputo, pieliekot vienu pēc otra olu dzeltenumus. Saputotam sviestam pieliek ar cepamo pulveri sajauktus miltus, pielej pienu, labi izkuļ, beigās pieliekot sagrieztus ābolus un bumbierus, saputotus olu baltumus un karotē ūdens izkausētu sodu. Liek formā un cep gaiši brūnu.
Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)
Sastāvdaļas
- Cukurs - 400.gr
- Sviests - 400.gr
- Milti - 500.gr
- Rīsu milti - 100.gr
- Konservētu ābolu un bumbieru - 300.gr
- Olas - 6.gab
- Cepamais pulveris - 15.gr
- Soda - 8.gr
- Piens - 100.ml