Kokosriekstu miltu cepumi

Bija iestāvējušies kokosriekstu milti no vakariņu maizīšu gatavošanas receptes un meklēju kādu saldumu dažādību COVID karantīnas laikā. Nebija mazsvarīgi arī fakts, lai recepte ir viegla un aši pagatavojama, lai mazais palīgs var piedalīties un, lai visu varu paspēt, pa vidu darbiem, bērniem un mājai.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šie pazūd sekunžu laikā, apsveru iespēju cept kādu “trubulto” porciju, lai kaut ko var arī atlikt citai dienai. Ieteiktu arī kādus noglabāt un pamēģināt aukstus, jo tad ārpuse ir nedaudz kraukšķīga un iekšpuse mīksta un košļājama – angliski teiktu “chewy”

Tātad nepieciešams
220ml zemesriekstu sviesta 
200ml brūnais cukurs
4 ēdamkarotes kokosriekstu eļļa
3 olas
220ml kokosriekstu milti
šķipsna sāls
2 tējkarotes vaniļas cukurs
1 tējkarote soda
1 tējkarote kanēlis
200ml melnie šokolādes graudiņi

Es visu maizīju, izmantojot mikseri – tātad – saliek zemesriekstu sviestu, kokosriekstu eļļu un cukuru. Kuļ, kamēr masa viendabīga, tad pa vienai pievieno olas un kuļ, kamēr masa viendabīga. Pievieno atsevišķi sajauktas sausās sastāvdaļas – vai nu iemaisa vai, izmantojot mikseri, uz lēna ātruma sajauc visu kopā. Atsevišķi iemaisa šokolādes graudiņus.

Uz pannas liek vai nu uz cepamā papīra vai silikona paklājiņa. Es liku ar saldējuma karoti tādās “pļeciņās” – nekādu formu neveidojoju, jo cepot tie smuki sapūšās un izveido paši savu formu.

No šīs porcijas iznāk ap 15 palieliem cepumiem.

 

Reklāma
Reklāma

Recepti iesaka Līga Rulle, blogs https://rullirulle.wordpress.com/

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti